Sprutisolering med Polyuretan


27 april, 2017

Har du begränsat utrymme, fuktig miljö men ändå krav på god isolering. Då är sprutisolering med Polyuretan lösningen för dig. Polyuretan har oöverträffade isoleringsegenskaper med ett lambda-värde (λ) på ca 0,023. Dessutom är polyuretan – till skillnad från de flesta andra isoleringsmaterial – fuktavvisande.

Sprutisolering innebär isolering utan skarvar eller köldbryggor. Den går snabbt, kräver minimalt med förarbete, möglar inte, går att tvätta och är övermålningsbart.

Som isoleringsmaterial i fuktiga miljöer är Polyuretan extra bra. Ett exempel är förvaring av rotfrukter och grönsaker. I den här typen av miljöer är luftfuktigheten ofta 99 %. Men eftersom polyuretan är fuktavvisande, kan vi skapa ett idealklimat för produkterna och samtidigt skydda byggnaden oavsett om stommen är gjord av sten, trä eller metall.

Ett annat exempel på användning är isoleringsbehovet under och mot mark, kalla golv och grunder. Även dåligt isolerade rörledningar får minimerade värmeförluster, snabbt och effektivt med ett mycket bra isoleringsvärde.

Polyuretan kan även sprutas på flera olika vägg- och takkonstruktioner. En viktig gemensam nämnare är dock att råsponten bör ha god lufttillförsel. Du behöver ingen diffusionsplast (om isoleringen är 25 mm eller tjockare). Detta på grund av Polyuretanets täta cellstruktur.  Du får en vattenavvisande isolering som håller tätt. Du behöver inte heller någon luftspalt om taket är tätt och du kan måla direkt på isoleringen för önskat utseende.

Sprutisolering med Polyuretan passar i:

  • Lagerlokaler för livsmedel och andra produkter som kräver tempererad lagring
  • Sorteringshallar
  • Lantbruk (maskinhallar, lador, ladugårdar)
  • Produktionslokaler och industrier
  • Tankar och fartyg
  • Ishallar, sporthallar och badhus
  • Lokaler av betong, trä eller metall
  • Vind, källare och garage

Vi kallar vår sprutisolering med Polyuretan för Quick RiseKontakta oss för mer information, priser och bästa lösningen för dina behov av isolering.

Läs mer fakta och se fler bilder om sprutisolering med Polyuretan här.