Isoleringsfakta


ROT-avdrag


Skjut inte upp din absolut bästa investering som bostadsägare – tilläggsisolering av vinden. All forskning visar att det är den mest lönsamma energisparåtgärden.

Du kan få göra avdrag från din skatt för 30% av arbetskostnaden när du anlitar någon för reparation, underhåll samt om- och tillbyggnad (rot) och för hushållsnära tjänster, inklusive flyttjänster, reparation och underhåll av vitvaror och IT-utrustning (rut). Material och resekostnader ger däremot inte rätt till rot- och rutavdrag.

Så här fungerar rot- och rutavdraget

Du som köper rot- eller ruttjänster ansöker inte själv om rot- eller rutavdraget. Det gör den som utfört arbetet. Hen drar av en del av arbetskostnaden på fakturan till dig. Rot- och rutavdraget räknas ihop och är sammanlagt max 50 000 kronor per person och år. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du gjort.

PS! Självklart har vi på ENIVA Isolerproffs och samtliga våra underleverantörer och kollegor F-skattsedel. Plus certifierad personal, heltäckande försäkring och inte minst mångårig erfarenhet.

Vem som har rätt till avdrag och mer information

Fullständig information om avdragsmöjligheterna och vad som gäller för att få skattereduktionen hittar du på Skatteverkets hemsida, se länkarna här nedan.

Rot- och Rutarbete på Skatteverkets webbplats
Villkor för att få rotavdrag
Svar på vanliga frågor – Rot- och rutarbete