Isoleringsfakta


Så fungerar våra webbinarium


Ett webbinarium är en presentation, föreläsning, workshops eller seminarium som hålls digitalt. I ett webbinarium deltar du som åhörare och du kommer varken synas eller höras. Det är endast vi som anordnar och håller i webbinariet som kommer synas och höras. I våra webbinarium har du som deltagare möjlighet att ställa skriftliga frågor (Q&A). Vi besvarar  frågorna efter presentationen antingen direkt via föreläsaren eller i efterhand via e-mail.

ENIVA Webbinarium

Webbinarium via Zoom

Vi använder oss av en teknisk plattform som heter Zoom. För att delta i våra webbinarium klickar du på den anslutningslänk som du får i bekräftelsen på din anmälan.

Du kan ansluta till våra webbinarier direkt i webbläsaren eller ladda hem en kostnadsfri Zooms klient för din dator, läsplatta eller smartphone (iPhone & Android). När du klickar på länken för att ansluta till ett webbinarium tillfrågas du först om du vill starta en Zooms klient. Har du denna installerad sedan tidigare är det bara att klicka på ”Launch Meeting”.

Om du inte har något Zoom program installerat så kan du längre ned välja att installera den genom att klicka på länken ”Download now”. Vi rekommenderar att du använder programmet för att kunna utnyttja alla funktioner. 

Önskar du istället ansluta direkt från din webbläsare, utan att ladda hem Zooms program, väljer du istället alternativet ”Join From Your Browser” längst ned på sidan. 

Det går att ansluta till ett Zoom webbinarium direkt i webbläsarna Google Chrome, Mozilla Firefox och Apple Safari. Samt i den senaste versionen av Microsoft Edge. Har du en äldre version av webbläsaren Micosoft Edge eller Internet Explorer behöver du uppdatera till någon av de webbläsare som stöds, alternativt nyttja Zooms klient. 

Hämta Zoom redan innan webbinariet

Ett tips är att redan innan webbinariet ladda med Zoom programmet och installera det på datorn. Du kan använda samma program för att  delta i olika videomöten med andra och det är helt gratis att använda i egna möten upp till 40 minuter. Som deltagare i våra webbinarium finns det ingen tidsbegränsning eller några avgifter.

Zoom client for meetings finns att hämta här – https://us06web.zoom.us/download#client_4meeting

Vi spelar in webbinariet

Alla våra webbinarier spelas in och du som är anmäld kommer dagen efter få en länk till inspelningen utskickad så att du kan se den i efterhand. Vid inspelningen är det endast våra föreläsare och deras presentation som spelas in. Deltagarna varken syns eller hörs i inspelningen och din skärm delas inte.

Vi lägger även upp länkar till flera av våra inspelade webbinarier här på hemsidan så att  du kan se dem när du vill. Vi kallar det webbinarium on-demand. Observera att när du ser ett webbinarium i efterhand så har du  inte möjlighet att ställa några frågor till föreläsaren.

Hemsida för Zoom: https://zoom.us
Instruktionsvideo Zoom: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/206618765-Zoom-Video-Tutorials

Här hittar du information och anmälan till kommande webbinarier och tidigare inspelningar.

Kontakta oss om du har frågor:
info@isolerproffs.se