Tjänster


Våra tjänster


ENIVA IsolerproffsVi erbjuder tjänster med energieffektiva lösningar vad gäller isolering i hela klimatskärmen i konstruktioner ovan mark i såväl ROT-projekt som nyproduktion. Det finns ofta ett antal olika lösningar.

Kontaktar du oss får du rådgivning om vad som passar just ditt projekt bäst. Vi hjälper dig att hitta den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen.

 

Besiktning av klimatskalet:

Kostnadsfri förbesiktning

Vi utför kostnadsfritt en förbesiktning av fastighetens vindsisolering för din Bostadsrättsförening eller för dig som fastighetsägare. Vi ger dig en besparingskalkyl och upprättar en åtgärdslista med avseende på lufttäthet, eventuell fuktproblematik och isoleringsbehov

Vi ser över hela isoleringsläget och bedömer eventuellt behov av åtgärder. Mer om vår isoleringsbesiktning.

Termografering

Med Termografering kan vi analysera klimatskalet på din fastighet och upptäcka energislöseri i byggnaden. Mer om termografering.

 

Entreprenadtjänster:

Tilläggsisolering

Tilläggsisolering med lösull ger ett behagligt inomhusklimat, varmt och skönt på vintern samtidigt som det är svalt under varma sommardagar. Du minskar dina uppvärmningskostnader och din energiförbrukning, därmed är det bra för både plånboken och miljön. Mer om tilläggsisolering.

Byggisolering

Kraven på effektivt byggande och kort produktionstid skärps successivt. Det gör isolering med lösull till ett ännu smartare alternativ. Tekniken har mängder av fördelar: minimalt utrymmeskrav för teamet vid blåsningen, ingen lagerhållning, ingen markpåverkan, inget behov av kranar eller containrar. Mer om byggisolering.

Övriga tjänster inom isolering

Vi gör i dag allt från dragtätning av kalla golv till hel isolering av villor/flerbostadshus. Vi utför även isolering på industrifastigheter, tak i garage, restauranger, skolor, teknisk isolering, kontor, arenor, industri, flygplatser, fartyg mm. Detta med den speciella metoden SprayTec där lösullsfibern sprutas direkt på underlaget. Dessutom kan vi isolera med Polyuretan som är extra konkurrenskraftigt som isoleringsmaterial i fuktiga miljöer, under och mot mark, kalla golv och i grunder.

Sanering och utsugning

Utsugning av gammal isolering i samband med sanering, rivning, ombyggnad eller ventilationsarbeten. Mer om sanering och utsugning.

Fuktskador inom klimatskalet

Okulärbesiktning vid isoleringstillfället utföres dessutom alltid av behörig/certifierad personal innan isolering sprutas på plats. Visar det sig att det finns en fuktproblematik vid isoleringstillfället (kan vara eventuella läckage eller dylikt som påverkar) så avbryts arbetet innan isolering läggs på plats. Vi meddelar kund omgående om eventuella åtgärdsförslag som krävs för att säkerställa isoleringens och fastighetens framtida välbefinnande. Mer om fuktskador inom klimatskalet.

Övrig fukt- och miljöinventering sker i samarbete med professionella partners.