Tre enkla åtgärder du som villaägare bör göra


4 augusti, 2021

Energieffektivisering fastighetNu är det hög tid att se över ditt hus? Här är tre enkla åtgärder som alla villaägare bör göra.

Det ger mindre klimatpåverkan, minskar dina uppvärmningskostnader och ger en behaglig inomhustemperatur året om.

  1. Se till att fastighetens uppvärmda delar avgränsas mot mark, uteluft eller ouppvärmda utrymmen genom effektiv isolering och tätning. En fullgod isolering av klimatskalet är grundläggande för effektiv energieffektivisering och bör sker innan eventuellt nya och dyra uppvärmningssystem upphandlas.

  2. Alla fastigheter är olika och har olika förutsättningar när det gäller att isolera klimatskalet och därför behöver man göra en åtgärdsbedömning efter en grundlig besiktning på plats. Vi har certifierade och behöriga isolerproffs som alltid ger åtgärdsförslag och en besparingskalkyl när de besiktar fastigheten.

  3. Börja med att tilläggsisolera vinden! Det är en enkel och mycket effektiv första åtgärd för att minska värmebehovet i fastigheten. Lösullsisolering är en isoleringsmetod som gör att man kan blåsa upp lösull på vinden, snabbt och bekymmersfritt från ett fordon utanför fastigheten. 

Kontakta oss för rådgivning om just ditt projekt. Vi hjälper dig även att hitta den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen när du skall energieffektivisera eller bygga nytt.