FEAB finalist i Skanskas stora miljötävling


6 oktober, 2017

FEAB Isolerproffs gick till final i Skanskas stora miljötekniktävling “Green Deep Challenge” som avgjordes torsdag 5 oktober. Vi deltog tillsammans med vår samarbetspartner Suez Recycling med vårt projekt för återvinning av spill från isolermaterial till lösullsisolering – FEAB Rivull.

Micke Bennarp, som är affärsutvecklare på FEAB säger så här om finalplatsen:

“Av 50 bidrag gick 10 till final vilket är jätteroligt och inspirerande! Vi säger grattis till Orbital Systems AB för deras ”rymddusch” som tog hem segern i Skanska Green Deep Challenge! Fantastiskt kul att vi kom på en delad andraplats! Tack till vår samarbetspartner Suez Recycling i detta miljöprojekt, nu jobbar vi vidare med spännande utmaningar!”

Deep Green Challenge är Skanskas tävling för fler gröna lösningar som bidrar till minskad klimatpåverkan i verksamheten. Tävlingen koncentrerar sig på lösningar som faller in under minst en av kategorierna Byggmaterial, Installationer och energieffektivitet och Förnyelsebar energi och bränslen. Gemensamt för alla kategorier är att lösningar, teknik och system ska vara kostnadseffektiva jämfört med den klimatnytta och funktion som uppnås.

Vinnaren 2017 blev en rymddusch från Orbital Systems från Malmö som tog hem segern. Duschsystemet som är utrustat med teknik från NASA återvinner och renar sitt eget avloppsvatten.

Skanskas pressrelease