Tjänster


Visste du detta om tilläggsisolering?


Visste du detta om tilläggsisolering

Det är mycket prat om energieffektivisering och hur vi skall göra för att spara energi. Fokus är ofta på olika avancerade tekniska lösningar och system när enkla och grundläggande åtgärder är det man bör utföra först. En sådan sak är att minska energianvändningen och minska värmeförlusterna genom att ha ett välisolerat klimatskal. 

Visste du att:

– De flesta villor byggda före 1995 är i behov av en översyn och uppdatering gällande fastighetens klimatskal.

– Tilläggsisolering av en villavind oftast kostar mindre än 35 000 kr och med ROT-bidrag minskar kostnaden ännu mer.

– En tilläggsisolering är den åtgärd som för varje satsad krona ger mest tillbaka i sänkt uppvärmningskostnad!

– En tilläggsisolering ger dig mer pengar i plånboken redan idag även om du behöver låna pengar till åtgärden!

– Tilläggsisolering är den enda investering som inte kräver reservdelar eller service och som i princip har oändlig livslängd!

Inomhusklimatet blir bättre. Isoleringen gör det varmt och skönt inomhus på vintern men även svalt under varma sommardagar.

Tilläggsisolering är en viktig insats för miljön. Du minskar utsläppen av koldioxid genom minskat behov av uppvärmning.

– Om du nyligen bytt värmesystem och fått bidrag från Boverket så kan du även få bidrag för tilläggsisolering av klimatskärmen.

Boka en kostnadsfri besiktning

Alla hus behöver en regelbunden översyn av klimatskalet och ventilationen. Våra isolerproffs har sett att äldre hus, på grund av dåvarande byggstandard eller brister, oftast behöver tilläggsisolera främst vindsutrymmet.

Kontakta oss på ENIVA om du är intresserad av en kostnadsfri förbesiktning av vinden i ditt hus. Då får du en kontroll av standarden i ditt hus, eventuellt isoleringsbehov och vilka möjligheter till energibesparing som finns. Väljer du sedan att tilläggsisolera vinden så är det en förvånansvärt låg kostnad som ger mest tillbaka i form av sänkt uppvärmningskostnad jämfört med andra åtgärder. Du kan även söka ROT-bidrag för arbetskostnaden.

Vi utför entreprenader för villaägare i följande områden; Skåne, Halland, Västra Götaland, Östergötland, Södermanland, Örebro län, Stockholms län, Västmanland, Uppsala län och Gävleområdet.

Ring 020 – 25 29 00 eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Kontakt tilläggsisolering vind villaägare

  • Jag är intresserad av att tilläggsisolera vinden och vill bli kontaktad för en kostnadsfri förbesiktning av min vindsisolering och en besparingskalkyl. Använd kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig så snart vi kan.

  • Ange ungefärlig vindsyta i kvadratmeter
  • När du kontaktar oss måste du godkänna att dina personuppgifter hanteras enligt integritetspolicyn för ENIVA AB.