FEAB Rivull till final igen i miljötävling


19 december, 2017

Nu är vi i final igen med vårt projekt med Rivull. Nu gäller det den stora Återvinningsgalan som avgörs den 25 januari 2018. Rivull som vi kommit till final med i en av klasserna är ett projekt som vi driver tillsammans med SUEZ och som innebär att vi tar hand om isoleringsspill vid nybyggnationer för att producera ny lösullsisolering.

Det är fantastiskt roligt att vi har kommit till final igen i en stor miljöpristävling. Förra gången gällde det Skanskas stora miljötekniktävling “Green Deep Challenge” och då stupade vi precis på mållinjen och delade andra platsen. Nu hoppas vi att vi skall nå ända fram i Återvinningsgalan och att juryn skall se den stora potential det här projektet har och vilka vinsterna för en hållbar utveckling är.

Till finalister i kategorin Årets Avfallsbehandlare har utsetts:

  • Carl F, robotsortering av bygg- och rivningsavfall.
  • Stena Nordic Recycling Centre, återvinner bilar till 95 %.
  • Suez Recycling i samarbete med FEAB Isolerproffs, återvinning av isoleringsspill vid nybyggnation.

2007 instiftades ”Swedish Recycling Awards” för att premiera lysande innovationer, investeringar, personliga insatser eller produktförbättringar, som gjort avtryck i såväl företagets, landets eller kommunens ekonomi som i miljön. 2009 utvecklade vi det till en hel gala och den 25 januari 2018 arrangeras den nionde Återvinningsgalan på Berns i Stockholm. Galan arrangeras av tidskriften Recycling i samarbete med branschorganisationerna Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna.

Läs mer om Rivull och se vår video som visar vägen från återvinning till isolering.

FEAB Isolerproffs och Cremab Isolering är Sveriges ledande lösullsentreprenörer som nu gått samman.